torsdag 26 februari 2009

Baka baka liten smarrig kaka!

Vickans chokladtryfflekaka
Botten;
150g smör
1dl kakao
3dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2dl vetemjöl

Smält smöret, blanda sedan ner kakaon, sockret och vaniljsockret och blanda noga. Rör sen ner ett ägg i taget så degen blir fluffig. Sist tar du vetemjölet och rör om noggrant. Smöra och bröa (jag brukar ta kokos) en springform och kör in den i ugnen 175 grader i ca 25-30 min beroende på ugn. Ytan ska vara ganska krispig och mitten någorlunda mjuk.

Tryffel;
50 g smör
1dl vispgrädde
300 g vit choklad (jag brukar ta 200g då det blir läskigt mycket med 300 enligt min smak, glöm inte minska på det andra om du minskar chokladen!)

Hacka sönder chokladen i lite mindre bitar. Koka upp smöret och vispgrädden och ta den sedan av plattan. Rör ner chokladen i kastrullen och rör om hela tiden så den inte bränner fast i botten. Häll sedan över kakan och in med den i frysen ca 2 timmar så den stelnar. Servera som den är, med hallon och glass, med vispad grädde eller med O'hoys Crunchy Chokladströssel!

Skär SMÅ bitar, ty den är mycket mäktig! Glöm inte att slicka skålen!!




Inga kommentarer: